fredag 20. juli 2012

Nye tider, nye emner

Det er visst tid for blogg-resirkulering her i gården. Opprinnelig het denne bloggen Språkdilla og handlet om det meste som har med språk å gjøre, men jeg manglet nærmest konstant motivasjon til å holde den ved like. Jeg jobber jo med språk, og det ble litt mye å skrive om det på fritiden også. Så jeg tenkte: Jeg liker jo fortsatt å lese om språk, men hvor mange blogger som omtaler faglitteratur på en uformell måte finnes det egentlig? (Hvis noen vet om noen bra setter jeg pris på en link dit)

Samtidig leser jeg faglitteratur om en hel rekke emner. Ikke bare språk, men om historie, kulturer, litteratur og skriving, mytologi, fotografering og tegning, you name it. Jeg har sikkert glemt noe også. Etter å ha blogget om skjønnlitteratur i et par år legger jeg stadig oftere merke til hva jeg liker og ikke liker, hva jeg må huske hvis jeg skriver omtale og så videre. Så hvorfor ikke skrive om faglitteratur også? Jeg liker å ha ting litt separat, derfor en resirkulering av denne bloggen, men den vil egentlig være en slags utvidelse av den vanlige bokbloggen min. Ikke så mye ekstra arbeid, tror jeg - bøkene leser jeg jo uansett.

Selve navnet er som de fleste sikkert har skjønt en forkortelse for vitenskapelig litteratur, men som også kan leses som et uttrykk, vit litt (mer enn du gjør nå).

Så hva kommer jeg til å skrive om fremover? Jeg har noen geniale, populærvitenskapelige bøker om hvordan det var å leve i Romerriket og det middelalderske England, samt en om det å bli ridder og hvordan det egentlig var. Jeg har også en litt større bok som heter Vikinger i Krig, som har stått på leselisten lenge, samt boken Swords & Swordsmen. Jeg gleder meg veldig til de bøkene. Jeg har også en om skriftsystem som jeg tror blir spennende.

Det kan bli en stund til første omtale siden jeg ikke er ferdig med noen av bøkene ennå, men de kommer!

2 kommentarer:

  1. Eg tenkte totalt "Vit Litt" som i "her, ta litt kunnskap om ting du ikke viste og utvid horisonten din litt" :P

    Gleder meg til å lese videre tho! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra :) Jeg var ikke sikker på om dette var noe noen hadde interesse av, men nå håper jeg bare jeg får noe å skrive her snart ;) (Ikke at det alltid har stoppet meg før...)

      Slett